diumenge, 12 de juny de 2016

GRANJA ESCOLA DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

Aquest estiu tindré el plaer de treballar a la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera. És un somni que tenia des que vaig fer allà un curs d'educació emocional per a mestres i per fi aquest juliol es farà realitat: seré educadora emocional durant dues setmanes. Què millor que estar de colònies treballant amb nens i nenes les emocions? Dues de les meves passions juntes!

La Granja Escola té un mètode que treballa tant les habilitats individuals com les grupals: fomenta el treball en equip, la convivència, l'autoestima, el respecte, la importància d'expressar-se i la confiança tant en els altres com en la persona mateixa. I tot això és vital. La Granja Escola té un mètode que fa que els infants s'adonin que han estat feliços, han après molt i han crescut com a persones.

Conèixer-se més a sí mateix i tenir més empatia amb els altres, millora la resolució de conflictes i les decisions que prenem davant dels obstacles. Els infants s'adonen de la satisfacció que provoca ajudar a algú altre i de l'alegria que senten quan la gent els ajuda. A més a més, aprenen a reconèixer i afrontar les seves pors.

Una de les coses que tinc més clares com a mestra és que l'educació emocional és una de les branques fonamentals de l'educació. És per això que estic convençuda que hauria de ser una assignatura obligatòria a totes les escoles i molt important. Alhora, crec que és essencial també treballar a l'aula les intel·ligències múltiples i donar molta importància a la intel·ligència emocional. 

Només així els nens i nenes podran ser feliços (per mi és una de les finalitats bàsiques de l'educació), tenir bones relacions amb els altres i amb ells mateixos (cosa que és essencial) i avançar en els altres coneixements. Primer hem de fer persones, bones persones. Després ja vindran les matemàtiques i les ciències.

1 comentari:

  1. I always used to read piece of writing in news papers but now as I am a user of net thus from now I am using net for posts, thanks to web. all of craigslist

    ResponElimina