dijous, 7 d’abril de 2016

SOBRE MI


Em dic Mireia Serra Busqué i vaig néixer el dia 9 d'abril de 1991.

A banda de moltes altres,tinc tres grans passions: ballar, viatjar i ensenyar i aprendre amb els nens i nenes.

Sóc mestra de primària i aquesta és, sens dubte i des de sempre, la meva vocació. És la feina que sempre he desitjat perquè per a mi és més que una feina, és una manera de ser i de viure.

Sóc mestra per col·laborar a fer aquest món una mica millor i per intentar fer una mica més feliços els infants amb els quals tinc la oportunitat de compartir el meu temps.

Sóc mestra per demostrar que és possible una altra manera d’aprendre, desenvolupar-se i créixer i perquè vull acompanyar-los en el meravellós món de l’aprenentatge, així com veure com creixen com a persones. M’entusiasma formar-me constantment. 

Els tres cursos escolars posteriors a haver-me graduat, he viscut tres experiències excepcionals que m'han fet créixer moltíssim professionalment i com a persona.

La primera a Anglaterra, on vaig fer d'"assistant teacher" i de mestra de castellà. Actualment, l'anglès és bàsic, i aquesta experiència em va permetre, a més de millorar-lo, conèixer un altre sistema educatiu i treure'm el First un cop a Catalunya.

La segona experiència fou a l'Escola Ramon Fuster de Bellaterra. Vaig ser tutora de cinquè durant tot el curs a jornada completa.

Finalment, la tercera és la que estic acabant ara a Nicaragua. Estic fent un voluntariat en una escola, una experiència del tot enriquidora i que recomano a tothom.

Ballo dansa tradicional catalana, clàssic, contemporani, balls de saló... De fet, m'agraden tots els tipus de ball i no m’imagino el meu dia a dia sense això. Necessito ballar perquè m’ho demana el meu cos.

Per altra banda, viatjo sempre que puc perquè m'omple moltíssim. Adoro conèixer gent, paisatges, cultures i maneres de fer i de veure la vida. Durant aquests 25 anys he tingut la sort de poder conèixer molts països i fer viatges que m'han marcat per sempre. L'últim ha estat brutal.

El Joaquín (la meva parella) i jo hem aprofitat les vacances llargues dels nens i nenes (que aquí són al Nadal) per viatjar per tot Costa Rica, el sud de Nicaragua i el nord de Panamà. I ho vam fer de forma molt i molt econòmica per poder ser fora el màxim de dies. 52 dies amb una motxilla i d'autobús en autobús per l'Amèrica Central. Brutal.

Adoro col·laborar amb el meu granet de sorra perquè la gent que estimo sigui un pèl més feliç. Sóc feliç quan dono sense esperar res a canvi. M'agrada fer regals.

Diuen que sempre somric. Estic segura que el secret de la felicitat és que et faci feliç tot allò que fas i que facis tot allò que et fa feliç.

M’agrada pintar a l’oli i tocar la flauta travessera. M’agrada sentir el sol a la cara i prendre’l a la platja. M’agraden la xocolata i els àlbums il·lustrats. El llibre que mai falta a la meva tauleta de nit és: Tu mateix, d’en Jaume Soler i la Mercè Conangla. Sóc molt organitzada i m'encanta escriure a la meva agenda-diari.

Si no sabeu on sóc, busqueu-me a la Costa Brava. Estimo la meva terra i estic convençudíssima que la meva filla naixerà en una Catalunya lliure.

M'encanta escriure perquè em fa reflexionar i aprendre. És per aquest motiu que, a banda d'escriure altres relats des de fa molts anys, fa dos anys i mig vaig començar aquest blog, amb moltíssima il·lusió. I, evidentment, el que més il·lusió em fa és llegir els vostres comentaris.

Un blog en el qual explico les meves vivències vitals i en el món educatiu, on hi recullo tot allò que tinc la necessitat d'escriure i compartir. Un blog amb una nova entrada cada diumenge i alguna extra de tant en tant.

Hi escric reflexions sobre l’ensenyament, experiències que he tingut el privilegi de viure, històries del present i del passat, vivències de les escoles on he tingut el gust d'ensenyar i aprendre, aspectes sobre l'educació que somio i fins i hi recullo contes i escric sobre pel·lícules, entrevistes i programes de televisió relacionats amb l'educació.

Així que, benvinguts i benvingudes!

2 comentaris:

  1. ETS FANTÀSTICA MIREIA!!!
    De nou, moooooooooooooltes i mooooooooooolta felicitat!!!
    T'ESTIMO!

    ResponElimina
  2. Aiii Loreley! Gràcies per comentar-me! M'ha fet molta il·lusió!!! :D

    ResponElimina