diumenge, 20 de desembre de 2015

PROJECTES I VIATGES 2


Aquest tema dels diners del qual parlava s'ha de tenir molt en compte. Les matemàtiques són claus en aquest projecte. Cal fer un pressupost inicial de quan ens pot costar tot plegat per saber quants diners hauríem d'aconseguir i, alhora, anar ajustant i calculant per saber si el que anem aconseguint és suficient o hem de retallar més. 

D'entrada, hauran de decidir quin transport utilitzar per arribar fins el lloc escollit i pensar en l'allotjament i l'alimentació. Hauran de comparar vehicles i discutir els pros i contres de cadascun, com també buscar càmpings i cases de colònies.

Pel que fa als àpats, pel preu que suposa, segurament es decidirà cuinar. Es poden dur entrepans pel primer dia però pels altres àpats la mainada haurà hagut de decidir el menú i haurà hagut d'anar a comprar els aliments o bé decidit que compraran allà si saben que hi ha possibilitat. També es poden fer grups i horaris per cuinar i per la neteja dels estris.

Més endavant, un cop la part logística bàsica ja estigui avançada, hauran de decidir una mica què volen veure i fer una mica un horari. Hauran de llegir i informar-se molt i tenir una mica present l'objectiu o objectius del viatge.

Pot ser un viatge en el qual es prioritzi la natura, per exemple. Aleshores segurament serà a la platja o a la muntanya i hauran de planificar quines excursions volen fer o a quines platges volen estar. També pot ser un viatge més cultural si tenen interès per museus, edificis i ciutats o d'aventura si estan interessats per l'esport, per exemple. 

Per fí, arribarà el moment de començar a pensar en la motxilla i la climatologia per saber quina roba s'ha de dur.

Una opció molt interessant que m'ha vingut a la ment és que tot el grup escrigui una llista de les coses a dur en comptes de fer que la direcció del centre escrigui la típica carta per a les famílies. Fins i tot la reunió que les mestres acostumen a fer als pares i mares per informar sobre la sortida la podrien fer les criatures no?

Aleshores ja només quedarà, gairebé, comprovar que estigui tot a punt i emprendre el viatge. I fins aquí ja hauran après tant! Per exemple, no cal dir que en aquesta última part es treballa moltíssim l'assignatura de llengua no? Quina millor opció que aquesta per practicar l'escriptura (dependent de l'edat de la qual es tracti) i l'expressió oral de manera significativa?

No obstant, en aquest projecte, el durant i el després són igual d'importants que l'abans. Per això l'ideal és que el treball continuï els dies del viatge i després.

I què es pot fer un cop tot acabat? Doncs una valoració amb coses a millorar per la propera vegada, una crònica-diari de les vivències i emocions compartides, una explicació del viatge a les famílies o a la mainada de l'escola...

I fins aquí aquesta possible guia del projecte. La qüestió és deixar-se portar i anar fent tot el que vagi sorgint. No pretenia fer una programació perfecte d'aquest projecte, sinó, simplement, explicar-vos una mica la idea. Es tracta de treballar totes les intel·ligències i assignatures possibles i aprendre de manera significativa.

Tampoc nosaltres hem fet una planificació a seguir sí o sí en aquest viatge en el qual ens trobem immersos. Es tracta d'improvisar una mica també, tenir una idea inicial i a partir d'aquí anar avançant. Per cert, amb el vostre permís, els propers diumenges m'agafaré unes vacancetes del blog, ara sí. Molt bones festes de Nadal i fins la tornada! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada