diumenge, 13 de desembre de 2015

PROJECTES I VIATGES 1

Avui, que precisament estic recorrent món, us convido a llegir la idea d'un dels projectes que més ganes tinc de fer amb els meus futurs nens i nenes: un viatge completament pensat i decidit per ells. Em considero fan incondicional dels projectes i dels viatges, doncs ja us podeu imaginar com em motiva aquest projecte.

El dia que m'estava preparant la motxilla us vaig dir que us ho explicaria. No tinc massa idea de per on pararé quan vosaltres estigueu llegint aquesta segona entrada programada, però el que sí que sé és que allà on sigui estaré vivint tot allò que m'he passat dies i dies pensant i organitzant. 

Viatjar és sempre una aventura enriquidora i l'entusiasme d'aventurar-se a descobrir el que és desconegut comença en els preparatius. És per aquesta raó que estic convençuda que el projecte del qual us parlo és un projecte preciós i de llarga durada. Pot ser inclús d'un curs sencer.

L'objectiu principal és que la mainada organitzi un viatge de començament a fi com faria qualsevol persona adulta quan vol fer una sortida, per evidentment, dur-lo a terme. La finalitat és aprendre de manera significativa i treballar de forma interdisciplinar totes les assignatures.

El meu paper seria fer de guia per anar supervisant que tot el que es decideix es pot fer i vetllar perquè els objectius es compleixin i el procés sigui el més profitós possible. També seria feina meva aconseguir que la idea de planificar el viatge sorgeixi d'ells mateixos.

Cal ser coherent i fer que tot tingui sentit des del principi. Hem de tenir la motivació i el compromís de tothom i intentar que les famílies s'hi impliquin, ja que això faria que el projecte encara fos millor.

Els primers passos es poden fer conjuntament i després es poden crear grups perquè cadascun es faci responsable d'una de les tasques o bé fer-ho tot en grup. En relació a les decisions, es poden utilitzar les votacions quan hi hagi discrepàncies però sempre després d'haver intentat arribar a un acord mitjançant el debat.

D'entrada, hauran de decidir la destinació del viatge i quins i quants dies durarà, cosa que de seguida veuran que depèn, en gran part, dels diners. Pot ser una sortida per Catalunya de l'1 al 5 de juny, per exemple, però sigui el viatge que sigui els diners sempre seran una condició important.

I com ho faran per aconseguir els diners? Doncs com decideixin: fabricant cosetes per vendre a les famílies, venent loteria, fent una festa i cobrant una entrada...

Només amb aquest inici la mainada ja haurà après milers d'aspectes. Haurà treballat en equip, haurà hagut de convèncer als altres per intentar fer valdre la seva proposta i començarà a tenir la consciència dels costos que implica una sortida.

Imagineu-vos tot el que arribarà a aprendre al llarg del projecte!

2 comentaris:

  1. Princesa vols que els nens d'Esteli vinguin a Catalunya?!! Es viable això?!!!!! Ö :DD

    ResponElimina
  2. Bufff... complicat... però res és impossible no? :)

    ResponElimina