dissabte, 7 de novembre de 2015

UNA TASCA TAN IMPORTANT COM AQUESTA


A l'última entrada us ho vaig prometre... Entre avui i demà us explicaré les cinc tasques que desenvolupo amb moltíssima il·lusió dins l'escola. Són tasques que han anat sorgint una rere l'altre (i les que deuen quedar encara!) i que faig sola o amb altres persones voluntàries. Avui us comentaré les dues que faig amb altres persones i demà les tres que duc a terme individualment. 

La primera d'aquestes tasques és el muntatge del Talent Show: espectacle de final de curs en el qual també participen la Marina i l'Aida (voluntàries). L'Aida és la noia que ho va fer el curs passat i, per tant, és ella qui m'ha guiat i m'ha acompanyat en els primers passos. La Jahima (directora de la Fundación Cristal) i ella van pensar en mi per donar-los suport en aquest espectacle i la veritat és que jo vaig estar encantada.

Recordo amb tanta tendresa l'espectacle de final de curs de l'escola 25 de setembre de Rubí!!! Era el curs 2012-2013 i va ser quan vaig descobrir com m'arriba a agradar crear coreografies per a nens i nenes!

En aquest cas, l'Aida em va proposar fer coreografies a partir de nadales i juntes vam decidir una música per cada grup. Vaig pensar en la Marina perquè ens ajudés a fer les danses, entre les tres vam crear-les totes i ara la Marina i jo les estem ensenyant als nens i nenes.

Per altra banda, la segona tasca conjunta va sorgir d'una sortida/reunió que vam fer els voluntaris i voluntàries amb la Jahima i l'Albert (subdirector de la Fundació) a la muntanya del Tisey. La intenció era passar un dia junts i xerrar tranquil·lament sobre l'escola i sobre què hi podíem aportar nosaltres durant aquests mesos.

Com a conclusió de la reunió, ens van proposar a tot l'equip de voluntariat fer una sessió de dinàmiques al professorat amb la finalitat de millorar certs aspectes que havien sortit a la conversa. Com que el divendres a la tarda no hi ha escola perquè és quan l'equip del centre fa reunió, vam decidir fer-ho aquell divendres.

La veritat és que em va semblar una idea meravellosa i quan ho vam dur a terme tothom va estar molt content. Hi van participar des de les cuineres fins a la directora, passant per tots i totes les mestres, la Jahima i l'Albert, l'equip de direcció i fins i tot ens hi vam incloure nosaltres, ja que ens semblava una molt bona manera d'unir-nos a l'equip. 

I durant la preparació ens ho vam passar també tan bé nosaltres, que la idea és fer una sessió cada divendres. La veritat és que m'encanta pensar dinàmiques per intentar contribuir a la millora de la dinàmica del professorat! I em sembla excepcional que confiïn en nosaltres per dur a terme una tasca tan important com aquesta!

2 comentaris:

 1. Uauuu... et sé feliç, que et sents útil, que disfrutes fent totes aquestes tasques a l'escola, que el professorat confia en tu, en vosaltres, que t'omple molt aprendre dels "teus" nens i nenes nicaragüencs... què més puc desitjar?

  Us felicito per la valentia de marxar a treballar fent un voluntariat, per haver-vos-ho currat per a que sortís bé, us felicito per saber valorar les volves invisibles, perquè "no es toquen" de tants moments plens que rebeu d'amor i saviesa d'aquestes terres llunyanes.

  Gràcies per compartir
  :)

  ResponElimina
 2. D'algú ens n'ensenya a valorar les volves invisibles :)
  Exacte, gràcies per compartir :D

  ResponElimina