diumenge, 14 de setembre de 2014

L'IDEARI DE LA FUNDACIÓ COLLSEROLA


Catalanitat
: El sentit d'arrelament a la comunitat humana de la qual es forma part és fonamental en el desenvolupament de la personalitat. És important conèixer bé la llengua, la cultura i les tradicions del nostre país: Catalunya.


Pluralitat: L'acceptació i el reconeixement dels valors de la diversitat són indispensables per a la vida en societat. L'Escola ha d'afavorir el pluralisme intern i fomentar la tolerància i el respecte com a actituds vitals dels seus alumnes.

Laïcitat: El pluralisme troba en la laïcitat un marc de respecte a la necessària construcció d'una ètica, exigible a qualsevol ciutadà, siguin quines siguin les seves idees o creences. Un respecte que s'estén als valors que es puguin afegir a aquesta ètica i que, sense contradir-la, s'orientin cap a la legítima recerca d'una felicitat personal més gran.

Esperit crític: L'educació en un àmbit de llibertat mesurada ha de contribuir, entre d'altres factors, a fer néixer i a consolidar la necessitat i la capacitat de tenir criteri propi. El pensament lliure serà una base fonamental de la dignitat i autoestima dels alumnes al final del seu procés de maduració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada