diumenge, 9 de març de 2014

UNA EXPERIÈNCIA EMOCIONANT


Amb aquest títol i el següent subtítol: "Les emocions a través de la dansa, la música i el teatre", avui, diumenge dia 9 de març de 2014, us introdueixo el que fou el meu treball de fi de grau i el que s’acabà convertint en la creació, evidentment conjunta amb el professorat de l’escola, de l’espectacle de final de curs de cicle superior del curs passat del centre 25 de setembre de Rubí.La breu entrada d'avui vol ser l’explicació de l'inici d'aquesta tasca que vaig tenir la oportunitat de dur a terme l'últim any de carrera.

En primer lloc, vaig escollir realitzar aquest treball sobre l’ensenyament de les emocions a l’educació primària, perquè és una temàtica que des de sempre m’ha interessat moltíssim i m’ha empès a aprendre’n, tant llegint, com anant a diversos cursos, formacions i xerrades.

La Fundació Àmbit i els seus capdavanters, Joan Soler i Mercè Conangla, han estat la meva referència des de fa més de deu anys. I en els últims anys, l’Associació de mestres Rosa Sensat, l’escola El Martinet, i la Granja-escola de Santa Maria de Palautordera, també han estat claus en la meva breu formació sobre les emocions i l’educació emocional.

Però la sort de tot aquest projecte fou poder lligar aquesta temàtica que tant m’agrada, amb la dansa, que és la meva passió.

Ballo a l’Esbart Dansaire de Rubí des dels quatre anys, i entrar al Cos de Ball (als 17 anys) era el meu somni. Però a més de ballar a l’Esbart, sempre que puc (des dels 14 anys) faig cursos d’altres tipus de dansa (contemporania, clàssic, tango...). Així doncs, la meva passió és el ball, tot tipus de ball.

Per fí, el curs passat, vaig aconseguir lligar aquestes dues passions: el ball i l’ensenyament. Vaig començar a formar part del projecte de la ciutat “La dansa a l’escola” i vaig estar ensenyant danses tradicionals catalanes als nens i nenes de l'escola Mossèn Cinto Verdaguer de Rubí durant tot el curs.

Gràcies al treball de fi de grau, vaig aconseguir que aquesta relació entre ensenyament i dansa, encara anés més enllà. I és que em vaig atrevir a crear les breus coreografies de les músiques de Francesc Burrull (música) i Dani Coma (lletra) i ensenyar-les als nens i nenes.

Finalment, les intel·ligències múltiples també han despertat sempre el meu interès. La música ha estat una activitat extraescolar que he fet durant catorze anys de la meva vida, i la idea de treballar de manera interdisciplinar ha estat una de les idees més importants que he après a la universitat i a les escoles de pràctiques.

Doncs a partir de tots aquests ingredients tan importants per mi, va néixer el treball de fi de grau "Una experiència emocionant: les emocions a través de la dansa, la música i el teatre".

Voleu saber-ne tots els detalls? Us espero diumenge que ve, amb molta il·lusió, com sempre, però aquest cop des de Catalunya! I és que vindré a fer una visita molt fugaç a la meva terra per començar a plantar llavors i sembrar el meu somni!!!

M’agradaria, però, acabar l’entrada d'avui deixant clar que la oportunitat de crear aquest projecte i dur-lo a terme, fou possible gràcies al professorat de l’escola, que em va ajudar a acabar de desenvolupar la idea de fer l’espectacle de final de curs, i que s'hi va implicar i em va permetre un treball conjunt des de l’inici. Perquè sense l’entusiasme i la col·laboració del professorat, res hauria estat possible.

I avui, vull donar-los les gràcies, per tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada