diumenge, 30 de març de 2014

ESCOLA LA BRESSOLA DE PRADA: CONTEXT ESCOLARContinuo amb l'escola on vaig fer les pràctiques a tercer de carrera, explicant-vos ben bé el seu context escolar.


La Bressola és el conjunt de les primeres Escoles Catalanes modernes de la Catalunya del Nord, fundades l’any 1976. Són escoles laiques i públiques, i depenen de l’associació La Bressola. El seu objectiu és vetllar per la recuperació lingüística del català i la cultura catalana, fent que els nins i nines aconsegueixin un ple domini d’aquesta llengua, essent així bilingües veritables. És per això que és l’eina de comunicació en tot moment: a classe, a la cantina, al pati...

Com a escola que forma part del territori d’administració francesa, segueix els programes oficials del Ministeri d’Educació d’aquest país. A més, rep suport des del Sud: des de l’associació “Amics de la Bressola”, de diversos municipis, Diputacions, Consells Comarcals, dels Governs de Catalunya i de les Illes Balears i de les Universitats de Vic, Girona i Autònoma de Barcelona. Es tracta d’un referent pel que fa a la immersió lingüística als Països Catalans. 

A grats trets, són escoles que entenen l’infant com a protagonista en el procés d’ensenyament i aprenentatge, que es formula preguntes i busca respostes, que té interessos i ganes d’aprendre, i que ho fa amb els seus semblants i amb l’entorn. I és l’escola la que ha de tenir cura d’oferir aquestes possibilitats de recerca i ajudar als infants a construir-se com a persones fomentant també la seva autonomia: “Ajuda’m a fer-ho sol!”.

Voleu saber-ne més?  Us deixo la seva pàgina web per si voleu fer-hi un cop d'ull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada