diumenge, 20 d’octubre de 2013

UNA ESCOLA DISSENYADA PER APRENDRE


Avui, diumenge 20 d'octubre de 2013, he decidit començar a parlar-vos de l'escola on estic tenint la oportunitat d'estar. És el lloc on estic passant tots i cadascun dels meus dies. És el lloc que em permet aprendre anglès i conèixer el sistema educatiu del país.

També estan aprenent de nosaltres, és clar, però jo estic aprenent moltíssim de la seva meravellosa manera d'ensenyar i aprendre i dels seus i de les seves mestres."Dartington C of E Primary School" és una escola que s’esforça per crear un ambient segur i atractiu en el qual tots els nens i nenes puguin desenvolupar-se, reflexionar, ser feliços, i progressar i estimar el seu aprenentatge.  Els seu cinc valors bàsics són: la creativitat, els reptes, la reflexió, l'empatia i la compassió.

Avui, però, us començaré explicant com és el centre estructuralment, des de fora, com a infraestructura. En altres ocasions ja us parlaré d'altres aspectes també essencials del centre com poden ser aquests cinc pilars, com està organitzat l'alumnat i el professorat, com es treballa a l'aula...

L'escola on tinc la oportunitat d'estar es va dissenyar pensant molt en aconseguir el millor ambient d’aprenentatge possible per als nens i nenes. 

I aquesta és la primera cosa de la qual t'adones. En la meva opinió, té totes les característiques que necessita una bona escola.

El que més crida l'atenció d'entrada és que no es tracta d'una escola amb un únic edifici. A diferència de la majoria d'escoles, "la nostra" està feta de petites casetes de fusta, i cada aula és una caseta, amb els contorns de les portes i les finestres de colors. És preciós. Sembla com un poblet. Realment és cert que venen ganes d'entrar-hi i aprendre només de veure-ho.

Les aules són tranquil·les, grans i molt lluminoses. Sempre tenen les grans portes corredisses de vidre d'una i altra banda de l'aula obertes, i surten fora a aprendre molt sovint. La intenció és sentir el contacte amb la natura constantment i aprofitar l'espai exterior com un ambient més, perfecte per dur a terme el procés d'ensenyament-aprenentatge.

Fora del recinte escolar són tot camps immensos de gespa, cosa que dóna una sensació d'immensitat increïble: gairebé no saps on acaba l'escola. Estic convençuda que dóna una serenor i un ambient de llibertat als infants brutal. A mi, almenys, em transmet aquesta impressió. 

Finalment, l'espai exterior de l'escola, on també s'hi fan activitats d'ensenyament-aprenentatge, és magnífic. Per acabar, us ensenyo les meves dues zones preferides.

 La primera és una zona de bosc feréstec amb arbres immensos on els infants s'hi poden amagar i al costat del qual hi passa un rierol. És perfecte per fer un foc i explicar històries, cuinar alguna cosa i resguardar-se una mica del fred!

I la segona és una zona que compta amb un espai verd gran i preciós. Hi ha un hort que saben cuidar perfectament els mateixos infants i una altra pensada per ser utilitzada com a punt de trobada, feta pels pares i mares de l'escola. 

Es tracta d'un lloc recollit, amb gespa i troncs d'arbre col·locats en forma de dos cercles concèntrics que serveixen com a cadires. També té un espai al mig per fer foc i, al costat, dues taules amb cadires i un forn per poder cuinar. És un lloc ideal per seure i compartir bons moments amb les persones que estimes.


Us deixo, a més de la pàgina web de l'escola per si la voleu consultar (http://www.dartington.devon.sch.uk/), amb aquest espai que tanta felicitat m'ha regalat ja a mi un munt de vegades :)

7 comentaris:

 1. Quin lloc tan ideal, quina pau i serenor, i natura...Bons, tot i que no els unics, ingredients per estimar l'Escola, GRACIES x compartir-ho.

  ResponElimina
 2. Gràcies a tu per llegir els textos que faig amb la mateixa il·lusió que ells van tenir per construir aquest edifici :)

  ResponElimina
 3. JOlines!!!!
  JO vull anar a aquesta escola és ideal per:
  És única
  HO fan super bé
  Pensen en tot
  Hi estas tu Mireia!!!!

  ResponElimina
 4. Aiii Anna que em faràs posar vermella amb tot això que em dius sempre! I aquí en públic!!!
  La teva escola també és magnífica cuca!!! I hi estàs tu! :P

  ResponElimina
 5. JIijijijijara soc jo la qeu estic vermella!!!!!!! a mi més igual que la gent ho vegui millor dit si ho veu sabra que ets la millor persona del món!!!!!
  Ja pero es tipica.
  jijijiij

  ResponElimina
 6. Quin lloc més especial...!
  És una sort que els nens, les nenes i els mestres puguin gaudir tant de l'espai exterior...i de manera amplia.
  M'evoca el llibre "A fora" que va editar fa dos anys l'Escola El Martinet de Ripollet...tant de bo ells tinguessin aquest espai exterior...
  Gaudiu molt d'aquesta experiència!
  Malena

  ResponElimina
 7. Ja ho pots ben dir!!!
  Em podràs deixar llegir aquest llibre oi algun dia? :) Segur que és interessantíssim!!!
  Moltes gràcies i una abraçada!!!

  ResponElimina